Producten

Geschiedenis Speedbadminton


Speedbadminton is begonnen met de wens om badminton buiten te kunnen spelen. De uitvinder, hield niet van de beperkingen van de indoorlocaties, en hij vond de lucht in deze sporthallen ondraaglijk. Hij ging dan ook op zoek naar een nieuwe shuttle, één die sneller, en vooral aerodynamischer was dan de huidige shuttles. Na zeven jaar vol met ups en downs, had hij uiteindelijk de perfecte shuttle ontworpen, met daarbij een passend racket. De klap op de vuurpijl was dat hij de shuttles liet gloeien in het donker door kleine lichtjes in de kop van de shuttle te plaatsen.

 

De uitvinder noemde zijn nieuwe badmintonspel “Shuttleball”. Hij slaagde er echter niet in om deze nieuwe sport tot een succes te maken, ondanks zijn nieuwe snelle en vooral ook aorodynamische shuttles. Toen alle financiële middelen waren verbruikt, kwamen in 2001 verschillende enthousiaste Shuttleball-spelers samen en hebben de rechten van de nieuwe sport vastgelegd onder de naam Speedminton® . Wederom hebben zij veel tijd en geld in de nieuwe sport geïnvesteerd. Zo werden er aanpassingen gedaan aan de rackets door middel van Endurosnaren uit Parijs. Hierdoor ontstond er een heel nieuw ontwerp en moesten er ook nieuwe shuttles worden ontworpen. Naast de outdoorversie van Speedminton®  werd er een indoorversie ontwikkeld, met daarbij vastgestelde regels. Dit als aanvulling op de fungame. Al deze veranderingen vormde Shuttleball om in Speedbadminton.
 


Het bedrijf gelegen in het hart van Berlijn is klaar om de wereld te veroveren. Tijdens de eerste officiële presentatie van Speedminton® op de beurs Winter ISPO 2003 koos de jury Speedminton® als finalist voor de BrandNewAward. Echter de eerste marktintroductie begon in de lente van 2003. In dit eerste jaar werden meer dan 5.000 racketsets verkocht.


 
T-Online, Europa’s grootste Internetsite noemde Speedminton® “de Ferrari onder de racketsporten”. Afgelopen jaar werd Speedminton®, dankzij een partner in Amerika, Pro Performance Sports in San Diego, gelanceerd in Amerika. Naast Amerika heeft Speedminton® verschillende betrouwbare partners in zowel Oostenrijk, Zwitserland, België, Rusland als Nederland.